5. Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali 18 Haziran 2024 tarihinde Dikyamaç Köyünde Yapılacak

Mayıs 13, 2024

Çok değerli hemşehrilerimiz, değerli Dikyamaç Köyünü sevenler,

Merhum Mak. Müh. Naim ÖZKAZANÇ’ın liderliği, Köy Muhtarlığımızın desteği ve Prof. Dr. Maksut COŞKUN’un katkılarıyla Arhavi Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi 2012 yılında Artvin’ in ilk modern müzesi olarak köyümüzde açılmıştır.

İlimizin, ilçemizin ve müzenin tanıtımını yapmak, laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından değişik amaçlarla kullanılan alet ve  eşyaların gün yüzüne çıkmasını sağlamak ve bu eserleri topluma kazandırmak, kültürel kopmaları önlemek ve bu zenginliğin yaşatılmasını sağlamak, kültürel amaçlı el sanatlarının gelişmesini ve yaşatılmasına katkı vermek, yöre halkının geleneksel yaşam konusunda farkındalık oluşturmasını sağlamak, el sanatları alanında profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteren sanatçılara destek olmak, geleceğin sanatçılarının el sanatlarına yönlenmelerini özendirmek, eskiyi kullanarak yeni kullanım alanı oluşturmak ve halkımızın  müzelere ilgisini çekmek için bir taraftan Arhavi Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi  faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali’ nin  yapılmasına başlanmıştır. Geleneksel hale gelen bu festivalimiz şimdiye kadar 2017, 2018, 2019 ve 2022 yıllarında dört kez çok başarılı bir şekilde yapılmış ve her birine 800 kadar yöre insanı katılmıştır. 

 

Köy Muhtarlığımız ile Derneğimizin birlikte düzenlediği “V. Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali” 18 Haziran 2024 tarihinde Dikyamaç Köyünde yapılacaktır. Festivalimizin posteri, davetiyesi ve programı ekte sunulmuştur.

 

Bu önemli kültürel faaliyetimize katılarak ve organizasyonda görev alarak festivalimizin başarılı geçmesine vereceğiniz destekler için siz değerli hemşehrilerimize şimdiden teşekkür eder festivalimizde buluşmak üzere hepinize saygı ve sevgilerimizi sunarız.

 

İdris Numanoğlu

Dikyamaç Köyü Muhtarı

Prof. Dr. Maksut COŞKUN

DikyamaçDer Başkanı