Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesine Yeni Koleksiyon

Ekim 31, 2023

Dikyamaç köyü yaşam tarzı Müzesinde Prof. Dr. Maksut Coşkun’un zengin koleksiyonu sergilenmeye başlandı. Yeni müze dolapları ile koleksiyonun açılışı 31 Ekim 2023 tarih saat 14.00 da yapıldı.

Açılış törenine Arhavi kaymakamı Burak Çimşir, Arhavi Belediye Başkan Vekili Birkan Uyanık, ilçe protokolü ve çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi'ne eklenen bu kısımda, Prof. Dr. Maksut Coşkun'un uzun yıllardan beri topladığı ilaçlar, ilaç ham maddeleri, mikroskop, eski fotoğraf makineleri ve çeşitli el yazıtları yer almaktadır.

Açılış töreninin ardından katılımcılara yöresel lezzetlerin sunulduğu bir ikram da yapıldı.

Bu gelişme ile, Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi'nin zengin olan koleksiyonu daha da çeşitlendirilerek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunulmuştur. Müzemiz, Arhavi'nin Dikyamaç ve çevre köylerin geçmişini ve kültürel mirasını koruma misyonunu sürdürerek bölgenin tarihini yaşatma yolunda önemli rol oynamaya devam ediyor.

Müzenin yeni koleksiyonunu görmek için herkesi, bu benzersiz kültürel mekanı ziyaret etmeye davet ediyoruz.