3. DİKYAMAÇ KÖYÜ KÜLTÜR, SANAT VE YAŞAM TARZI FESTİVALİ 13 AĞUSTOS 2019 TARİHİNDE DİKYAMAÇ KÖYÜNDE YAPILACAKTIR

Mart 27, 2019

Köy Muhtarlığımız ile Derneğimizin birlikte düzenlediği 3. Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali 13 Ağustos 2019 tarihinde Dikyamaç Köyünde yapılacaktır.

Bilindiği üzere 2012 yılında köyümüzde Mak. Müh. Naim ÖZKAZANÇ’ın desteği ve Prof. Dr. Maksut COŞKUN’un katkılarıyla Arhavi Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi açılmıştır.

İlimizin, İlçemizin ve müzenin tanıtımını yapmak, laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından değişik amaçlarla kullanılan alet ve  eşyaların gün yüzüne çıkmasını sağlamak ve bu eserleri topluma kazandırmak, kültürel kopmaları önlemek ve bu zenginliğin yaşatılmasını sağlamak, kültürel amaçlı el sanatlarının gelişmesini ve yaşatılmasına katkı sağlamak, yöre halkının geleneksel yaşam konusunda farkındalık oluşturmasına destek olmak, el sanatları alanında profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteren sanatçılara destek olmak, geleceğin sanatçılarının el sanatlarına yönlenmelerini özendirmek, eskiyi kullanarak yeni kullanım alanı oluşturmak ve halkımızın  müzelere ilgisini çekmek için  2019 yılında da  kültürel faaliyette bulunuyoruz.  2017 ve 2018 yıllarında yapılan Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali’ ne 700 kadar yöre insanı katılmış ve çok başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Köy Muhtarlığımız ile Derneğimizin birlikte düzenlediği 3. Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali 13. Ağustos 2019 tarihinde Dikyamaç Köyünde yapılacaktır. Festivallerimize önceki yıllarda yoğun ilgi gösterimiştir.

Bu festivalimize katılarak festivatimizin başarılı olmasına verdiğiniz destekler için siz değerli hemşehrilerime şimdiden teşekkür eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.

FESTİVAL PROGRAMI

3.Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali

10.00 : Açış Konuşmaları

İdris NUMANOĞLU( Dikyamaç Köyü Muhtarı)