Naim Özkazanç Öykü Ve Fıkra Yarışması Ödül Töreni Ve Sergi Açılışı Yapıldı

Eylül 27, 2016

Naim ÖZKAZANÇ öykü ve fıkra yarışması ödül töreni ve sergi açılışı 14.09.2016 günü saat 13.00 de Dikyamaç Köyünde yapıldı.

Törene Arhavi Kaymakamı Şeref AYDIN, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun HEKİMOĞLU, Arhavi Emniyet müdürü Ömer Faruk Gezgin, Arhavi Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cavit KERASTACI, Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Sanat ve Müze Geliştirme Derneği Başkanı Prof.Dr.Maksut COŞKUN, eski dönem Samsun Milletvekili Mehmet ÇAKAR, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, basın mensupları ve Arhavi’liler katıldı.

 

Törene bir kısmı Arhavi dışından gelene 400 civarında katılım oldu. Bu kadar büyük bir ilginin görülmesi Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesinin ne kadar çok tanındığının bir belirtisi olmuştur. Protokol konuşmalarında Naim ÖZKAZANÇ, değerli hizmeti nedeniyle rahmet ve şükranla anıldı. Yaptığı bu hizmetin ve eserinin daha da geliştirilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Müze içinin yeniden düzenlenmesi, müzeye ulaşımın daha kolay olması için mevcut yolların iyileştirilmesi ve genişletilmesi, park alanlarının yapılması yanında kısa süreli konaklama olanaklarının oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunulması gereği vurgulandı. Lazca ve Laz Kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi ile ilgili faaliyetlerin yapılması üzerinde duruldu.

 

Ödül töreninde öykü ve fıkra dalllarında dereceye giren 1. 2 ve 3. lere ödülleri verildi. Değerlendirmeyi yapan jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra yarışmaya katılan tüm eserlerin sergilendiği sergi alanının açılışı yapıldı. Eserler bir yıl boyunca müzemizde sergilenecektir. Yöresel yemek ikramlarından sonra horon oynandı. Toplantı festival havasında geçti. Önümüzdeki yıl bir başka konuda benzer bir yarışmanın düzenlenmesi benimsendi.

 

Yarışmanın incelenmesi ve değerlendirmesini yapan seçici kurul üyeleri:

 

    Cavit KERASTACI / İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü

    İlker SARIHAN / Arhavi Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

    Büşra ACARELKILIÇ / Nuri Özaltın 75. Yıl Ortaokulu Türkçe Öğretmeni

    Candan OKUR / Arhavi Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

    Mülkünaz SIKKIN / Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

 

 

 

Naim Özkazanç Öykü Yarışması ödül töreninde dereceye girenlerin isim listesi:

 

    Mervenur KAHYA – Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi

    Gözde GEDİK – Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi

    Şenay BANOĞLU – Hacılar Ortaokulu

 

 

 

Naim Özkazanç Fıkra Yarışması ödül töreninde dereceye girenlerin isim listesi:

 

    Esra GÜLER – Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi

    Hacı Eren GÖLLÜ – Atatürk Ortaokulu

    Beyza KAYA – Nuri Özaltın 75. Yıl Ortaokulu